Kom ik in aanmerking voor een SDE++ subsidie?

De SDE++ subsidie is bedoeld voor bedrijven en instellingen met een grootverbruikersaansluiting (>3*80 ampère). Ook moet een bedrijf aan een aantal andere eisen voldoen.

Eisen SDE++ subsidie

  • U heeft een zakelijke elektra-aansluiting met een grootverbruikersaansluiting (>3x80A). Dit kunt u terugvinden op uw energierekening of op de energiemeter.
  • De aanvrager is de eigenaar van het dak of heeft toestemming van de eigenaar. Eventueel kan de huurder wel zonnestroom afnemen.
  • U heeft een dak dat geschikt is voor zonnepanelen. Heeft u geen geschikt dak maar wilt u toch zonnepanelen op uw terrein plaatsen? Dan heeft u een omgevingsvergunning nodig.
  • Zonnepanelen op daken of gevels zijn meestal vergunningsvrij. Voor het plaatsen van zonnepanelen in het veld heeft u een omgevingsvergunning nodig.
  • Vanaf 1 MWp moet een uitgebreide haalbaarheidsstudie worden toegevoegd.

SDE++ open van 28 juni t/m 6 oktober 2022

Er is 13 miljard euro beschikbaar voor deze ronde. Wilt u meer informatie, advies en weten wat de SDE++ regeling voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs voor onafhankelijk advies.

Hulp bij voorbereiden SDE++ subsidie

Taskforce Zonne-energie ondersteunt ondernemers uit de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst. We adviseren kosteloos, onafhankelijk en kijken graag met u mee. De aanvraag dient u vervolgens zelf in.

Begin op tijd!

Het aanvragen van een SDE++ subsidie vergt de nodige voorbereiding. Begin daarom op tijd met voorbereiden van het indienen van de subsidie. Het is mogelijk om de aanvraag voor het indienen in het systeem klaar te zetten. Na toekenning van de subsidie heeft u, afhankelijk van het vermogen waarvoor u een beschikking heeft ontvangen, twee of drie jaar de tijd om de installatie te realiseren.

Meer informatie

  • Zonne-energie: SDE++ subsidie

    Taskforce Zonne-energie geeft onafhankelijk advies en ondersteuning bij het aanvragen van een SDE++ subsidie.

Gerelateerd

Advies technische aspecten zonnepanelen

Bij het plaatsen van zonnepanelen komen allerlei technische aspecten kijken. Welke typen panelen zijn er, wat kan maximaal op de...

Advies en begeleiding SDE++

Bedrijven met een grootverbruikersaansluiting kunnen een SDE++ subsidie aanvragen, waardoor de terugverdientijd een stuk korter wordt. Bij het aanvragen van een SDE++...