Omgevingsdienst Veluwe IJssel

Nieuws

Extra aandacht voor risico’s vanwege coronavirus

17 maart 2020

De maatregelen die Nederland treft om het Corona-virus in te dammen, treffen ook Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ). Zo vragen we onze medewerkers zoveel mogelijk vanuit huis te werken om een eventuele verspreiding van het corona-virus….

Stijgende belangstelling voor bodemenergiesystemen

24 februari 2020

De toepassing van bodemenergiesystemen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dit als gevolg van de ontwikkelingen rondom de klimaatverandering en verduurzaming. Denk bij het laatste aan de stopvan de gaswinning in Groningen en de zwaardere….

Apeldoorn en Voorst tekenen voor ambitieus duurzaamheidsplan!

21 februari 2020

Maar liefst acht zorginstellingen, de gemeenten Apeldoorn en Voorst, de Omgevingsdienst Veluwe IJssel en Milieu Platform Zorg gingen vandaag een bijzondere samenwerking aan. Ze ondertekenden de Green Deal Zorg. Dat betekent dat ze binnen een zeer korte tijd een significante bijdrage leveren aan de energieambitie die door de gemeenten zijn gesteld.

“Laten we ons voorbereiden op een grote stijging van vragen over circulariteit”

10 februari 2020

Bram Luteijn werkt nu een jaar bij Omgevingsdienst Veluwe IJssel als adviseur Energie, Klimaat, Duurzaamheid en Circulariteit. Hij schreef een 70 pagina’s grote beschouwing over biomassa in opdracht van de gemeente Apeldoorn. Er speelden genoeg….

Verbindingen zoeken bij de invulling van de landelijke duurzaamheidsambities

23 januari 2020

Hoe ga je je ambities op het gebied van duurzame energie invullen? Die vraag is vanuit de landelijke overheid gesteld aan de diverse regio’s, waaronder de Stedendriehoek. Anne ten Brummelhuis en Bas Tuhuteru zijn vanuit….