Nieuws

We bereiden ons voor op de Omgevingswet

De Omgevingswet treedt op 1 januari 2024 in werking. Een grote verandering in de Nederlandse wet- en regelgeving met betrekking...

Fusie ODNV en OVIJ per 1 januari 2024

Omgevingsdienst Noord-Veluwe (ODNV) en Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ) hebben alle lichten op groen staan om per 1 januari 2024 als Omgevingsdienst Veluwe (ODVeluwe) te starten.

'Als boa moet je goed kunnen incasseren'

Allerlei verdachte zaken opsporen op het gebied van milieuovertredingen. Dat is in een notendop waar John Rodijk, buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) bij Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ) zich dagelijks mee bezighoudt. Dit doet hij naast zijn werk als toezichthouder.

In september uw asbest dak (<35m2) vervangen?

Van 11 tot en met 17 september 2023 organiseren wij in Apeldoorn regio Zuid een speciale actieweek om bewoners te helpen bij het verwijderen van hun asbest dak (kleiner dan 35m2). Gemeente Apeldoorn en Omgevingsdienst Veluwe IJssel willen met deze actie bijdragen aan het verminderen van het aantal asbest daken in Apeldoorn. Doet u mee?

Asbest dak? Ga voor een gezond dak!

Van 19 tot en met 23 juni 2023 organiseren wij in Apeldoorn regio Noord een speciale actieweek om bewoners te helpen bij het verwijderen van hun asbest dak (kleiner dan 35m2). Gemeente Apeldoorn en Omgevingsdienst Veluwe IJssel willen met deze actie bijdragen aan het verminderen van het aantal asbest daken in Apeldoorn. Doet u mee?

Grote brand in Apeldoorn; asbest vrij gekomen

Afgelopen zaterdagmiddag 20 mei is er een grote brand geweest aan de Veenhuizerweg in Apeldoorn. In het gebied binnen de Waterlei - spoorlijn - de Beukenhaag/Meander is asbest neergekomen. Voor de bewoners in dit gebied gelden een aantal dringende adviezen. Deze en de laatste updates staan op de website van gemeente Apeldoorn.

Omgevingswet gaat van start op 1 januari 2024

Op 14 maart heeft de Eerste Kamer hoofdelijk gestemd over de invoering van de Omgevingswet op 1 januari 2024. De...

Meer flexibiliteit bij energiebesparingsplicht door portefeuilleaanpak

Bedrijven of instellingen die per jaar meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas (gelijkwaardig) verbruiken, moeten voldoen aan de energiebesparingsplicht. Een nieuwe werkwijze, de portefeuilleaanpak, zorgt voor grote organisaties voor meer flexibiliteit en minder administratie.

Green Deal mijlpaal voor ’s Heeren Loo in 2023: duurzame afvalinzameling in werking

Zorginstelling ’s Heeren Loo bestaat 130 jaar. Met een duurzame aanpak hoopt adviseur energie en verduurzaming Jeroen Janssens dit aantal nog minstens te verdubbelen. Daarom werkt deze instelling voor mensen met een beperking mee aan de Green Deal; het overheidsprogramma dat bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden helpt bij het nemen van duurzame stappen.

Actie: Kom van dat asbest dak af! – 24 tot en met 29 oktober 2022

Van 24 tot en met 29 oktober 2022 organiseren wij in de wijk De Maten en enkele naastgelegen wijken in Apeldoorn een speciale actie om bewoners te helpen bij het verwijderen van hun asbest dak (kleiner dan 35m2). Gemeente Apeldoorn en Omgevingsdienst Veluwe IJssel willen met deze actie bijdragen aan het verminderen van het aantal asbestdaken in Apeldoorn. Doet u mee?