Nieuws

Actie: Kom van dat asbest dak af! – 24 tot en met 29 oktober 2022

Van 24 tot en met 29 oktober 2022 organiseren wij in de wijk De Maten en enkele naastgelegen wijken in Apeldoorn een speciale actie om bewoners te helpen bij het verwijderen van hun asbest dak (kleiner dan 35m2). Gemeente Apeldoorn en Omgevingsdienst Veluwe IJssel willen met deze actie bijdragen aan het verminderen van het aantal asbestdaken in Apeldoorn. Doet u mee?

Wetswijzigingen energiebesparingsplicht; wat betekent dit voor u?

In 2023 verandert de energiebesparingsplicht. Deze verplicht bedrijven om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van maximaal 5 jaar. Wilt u weten wat dit voor u betekent?

Linthorst toekomstige warmteleverancier in gasloos Kerschoten

In Kerschoten en Kerschoten-West werkt gemeente Apeldoorn samen met 7 partners aan de ontwikkeling van een warmtenet. Zij onderzoeken of de komst van een warmtenet in de wijk een duurzame en betaalbare vervanging is voor de CV-ketel op aardgas. OVIJ is binnen dit project inhoudelijk adviseur voor gemeente Apeldoorn en het projectteam.

Plasticverwerkend bedrijf in Apeldoorn gesloten

Vanochtend is in een gezamenlijke actie van Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ) en de gemeente Apeldoorn de productie van een plasticverwerkend...

De Green Deal Zorg

Zorginstellingen verbruiken veel energie om voor mensen te zorgen. In de Green Deal Zorg staan onder andere afspraken voor energiebesparing om de CO2-uitstoot te verminderen. Zorginstelling Zozijn zorgt met 2500 medewerkers voor zo’n 4000 cliënten in ruim 170 complexen. En dat doen ze steeds duurzamer.

Handhaving milieu, wat is dat eigenlijk?

Wat doe je eigenlijk als handhaver milieu? En wat maakt het werk zo leuk? Gunnar Lukassen is Toezichthouder en Handhaver...

Werken bij de Gelderse Omgevingsdiensten: ‘Jouw werk: overal om je heen’

De 7 Gelderse omgevingsdiensten zijn op zoek naar nieuwe collega’s! Alle vacatures, waaronder die van Omgevingsdienst Veluwe IJssel, vind je nu op de nieuwe website WerkenbijGO.nl.

Intentie tot mogelijke fusie OVIJ en ODNV

De voorzitters van Omgevingsdienst Noord-Veluwe en Omgevingsdienst Veluwe IJssel hebben een intentieverklaring ondertekend, waarmee een mogelijke fusie tussen beide omgevingsdiensten een belangrijke stap dichterbij is.

Vacature: Toezichthouder Milieu

Wij zoeken een zelfstandige, resultaatgerichte en flexibele toezichthouder Milieu die graag samenwerkt. 36 uur per week (32 uur is bespreekbaar)maximaal...