Omgevingsdienst Veluwe IJssel

Nieuws

John Rodijk: gedetacheerd als boa tijdens coronacrisis

12 juni 2020

Begin mei werd buitengewoon opsporingsambtenaar John Rodijk gevraagd om drie dagen per week de boa’s in Epe te versterken. Hij ging in het team handhaving aan de slag met toezicht en handhaving op de door….

Ecologie in eigen huis en tuin: soortenmanagement Apeldoorn

10 april 2020

In Gelderland kunnen we ons blijven verbazen over de flora en fauna in onze eigen achtertuin. Dat riep bij ons de vraag op: Hoe krijgen omgevingsdiensten nou te maken met de aanwezigheid van al die….

Invoering Omgevingswet uitgesteld, nieuwe datum nog te bepalen

6 april 2020

De invoering van de Omgevingswet is voor ons als omgevingsdienst een belangrijk moment. We gaan namelijk veel met deze nieuwe wet werken. Er wordt dan ook hard gewerkt aan de voorbereidingen op deze verandering. Vorige….

Extra aandacht voor risico’s vanwege coronavirus

17 maart 2020

De maatregelen die Nederland treft om het Corona-virus in te dammen, treffen ook Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ). Zo vragen we onze medewerkers zoveel mogelijk vanuit huis te werken om een eventuele verspreiding van het corona-virus….

Stijgende belangstelling voor bodemenergiesystemen

24 februari 2020

De toepassing van bodemenergiesystemen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dit als gevolg van de ontwikkelingen rondom de klimaatverandering en verduurzaming. Denk bij het laatste aan de stopvan de gaswinning in Groningen en de zwaardere….