Grote brand in Apeldoorn; asbest vrij gekomen

Afgelopen zaterdagmiddag 20 mei is er een grote brand geweest aan de Veenhuizerweg in Apeldoorn. In het gebied binnen de Waterlei – spoorlijn – de Beukenhaag/Meander is asbest neergekomen. Voor de bewoners in dit gebied gelden een aantal adviezen. Deze en de laatste updates staan op de website van gemeente Apeldoorn. Op de website staat ook een kaartje met daarop het gebied waarin asbest is neergekomen.

OVIJ ter plaatse
De piketdienst van Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ) kreeg zaterdag even na 17.00 uur de melding van de brand binnen. De brand woedde in twee loodsen aan de Veenhuizerweg. De brandweer schaalde snel op naar ‘zeer grote brand’. Rond 21.20 uur was de brand onder controle. Niemand raakte gewond. Bij de brand kwam veel rook vrij die richting de naastgelegen wijken Osseveld en Woudhuis trok. Daarvoor werd een NL-Alert verstuurd

OVIJ kwam op de bedrijfslocatie ter plaatse om gemeente Apeldoorn te adviseren over de gevolgen voor het milieu. Het gebied van de brand is, in opdracht van de adviseur gevaarlijke stoffen (AGS), door speciale onderzoeksteams onderzocht.

Opruimen
Het opruimen van het asbest dat vrijkwam bij de brand is zondag van start gegaan. Een gespecialiseerd bedrijf ruimt het asbest op. De veiligheidsregio meldde eerder dat het opruimen waarschijnlijk dagen zal duren.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de Q&A op de site van gemeente Apeldoorn.