Subsidie voor zonnepanelen nu ook voor mkb

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) wordt tijdelijk uitgebreid

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) wordt met ingang van 1 januari 2021 tijdelijk uitgebreid. Deze regeling bestaat al een paar jaar, maar voorheen viel zonne-energie hier niet onder. Het mkb en andere zakelijke partijen met een kleinverbruikersaansluiting kunnen nu ook subsidie aanvragen voor zonnepanelen en windturbines.

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zonnepanelen is nu beschikbaar voor onder meer mkb-bedrijven en maatschappelijk vastgoed met een kleinverbruikersaansluiting, zoals scholen en sportverenigingen. Particulieren komen niet in aanmerking.

Voorwaarden

De aanvraag van de subsidie kan alleen gedaan worden door zakelijke gebruikers met een kleinverbruikersaansluiting. Deze aansluiting heeft een maximale doorlaatwaarde van 3×80 Ampère. Daarnaast moet het netto verbruik via de kleinverbruikersaansluiting in het vorige jaar minimaal 50.000 kWh zijn geweest. Gebruikers met een grootverbruikersaansluiting kunnen aanspraak maken op de SDE++-subsidie.

Wanneer een gebruiker de subsidie wil aanvragen voor zonnepanelen, komt deze hiervoor in aanmerking als het gezamenlijk piekvermogen van de panelen tussen de 15 kW en 100 kW ligt. Aanvragen kunnen worden gedaan van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2023.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heeft u een bedrijf in Apeldoorn, Epe of Voorst met een kleinverbruikersaansluiting (maximaal 3*80A) en bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de ISDE? Neem dan voor kosteloos en onafhankelijk advies contact op met de Taskforce Zonne-energie via zon@ovij.nl of kijk op www.ovij.nl/zon.

Meer informatie

Taskforce Zonne-energie

Taskforce Zonne-energie is onderdeel van de Omgevingsdienst Veluwe IJssel stimuleert de ontwikkeling van zonne-energie.

Duurzaamheid en energie

Gemeenten en omgevingsdiensten zetten zich in om bedrijven te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen.

Gerelateerd

Zonnepanelen boven uw parkeerterrein? Gemeente Apeldoorn helpt u op weg

Steeds meer bedrijven en organisaties zijn bezig met verduurzamen van hun gebouw en de directe omgeving. Daarbij kijken zij ook...