Omgevingsdienst Veluwe IJssel

Inzicht in energieverbruik

Energie besparen begint altijd met inzicht in energieverbruik. U verkrijgt eigen inzicht door naar uw jaarafrekening te kijken, maar ook door een optimale inregeling van uw installaties. Er zijn veel voorbeelden waarbij bedrijven met geringe inspanning grote energiewinst kunnen behalen. Bijvoorbeeld door isolatie, het vervangen van verlichting of het goed instellen van de verwarming/koeling.

U kunt ook tools inzetten om meer inzicht te krijgen in uw energieverbruik. Zo kunt u bijvoorbeeld met behulp van de MKB Energy Checkup de meest relevante maatregelen vinden voor uw bedrijf.

U kunt ook gebruik maken van de Milieubarometer. Via een online registratie maakt u gebruik van een monitoringsinstrument dat de milieuscore, CO2-footprint en milieukosten van uw bedrijf eenvoudig en snel zichtbaar maakt.

Tenslotte kunt u in de wintermaanden ook inzicht in energieverbruik te krijgen door gebruik te maken van de warmtecamera, waarmee u een foto kunt maken van uw pand om te zien waar de isolatie voor verbetering vatbaar is.