Omgevingsdienst Veluwe IJssel

Inzicht in energieverbruik

Energie besparen begint altijd met inzicht in uw energieverbruik. U verkrijgt dit inzicht door naar uw jaarafrekening te kijken. Ook kunt u tools inzetten om meer inzicht te krijgen in uw energieverbruik, zoals:

 • Filterinstrument Erkende Maatregelen (FEM)
  Met het Filterinstrument Erkende Maatregelen van Infomil kunt u in 6 stappen bepalen welke erkende maatregelen voor energiebesparing op u van toepassing zijn. Ook geeft dit instrument snel inzicht in hoeverre uw locatie voldoet aan de energieverplichting uit het Activiteitenbesluit.
 • MKB Energy CheckUp
  De MKB Energy Checkup voorziet in een gratis online scan, benchmarkgegevens, advies en informatie over energiebesparingsmaatregelen.
 • Milieubarometer
  Met de Milieubarometer ziet u in één oogopslag waar de prioriteiten van uw bedrijf liggen voor het boeken van milieuwinst. Dit monitoringsinstrument maakt de milieu score, CO2-footprint en milieukosten van uw bedrijf eenvoudig en snel zichtbaar. Zorginstellingen kunnen gebruik maken van de  Milieuthermometer.
 • Energieke Regio
  Via Energieke Regio kunt u een (kosteloos) oriënterend intakegesprek aanvragen. Het doel van dit gesprek is om te inventariseren waar uw behoeftes liggen op het gebied van verduurzamingsadvies. Het geeft u snel inzicht in de eerste stappen die u kunt zetten op het gebied van energiebesparing.