Transcript van video ‘Over ons’

Omgevingsdienst Veluwe IJssel staat voor kwaliteit en die kwaliteit vinden we de medewerkers van de Omgevingsdienst 

Wij samen staan voor betrouwbaar partnerschap met onze opdrachtgevers 

waarbij de toegevoegde waarde vinden in het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten. 

OVIJ betekent betrouwbaarheid, een degelijke partner voor uitvoering van taken en voor de rol van uitstekende productieve adviseur bij de ontwikkeling van een gemeenteplan. 

De Omgevingsdienst Veluwe IJssel voert de stelsel taak portaal kennis en communicatie uit voor de zeven Gelderse Omgevingsdiensten.

Wij organiseren het overleg met de handhavingpartners, dat zijn het openbaar ministerie en de politie. 

Iets anders wat wij doen is centrale inkoop van opleidingen voor de zeven omgevingsdiensten. We ondersteunen een aantal kennis- en samenwerkingsplatforms binnen Gelderland en daarnaast verlenen we hand- en spandiensten waar het nodig en zinvol is. 

Tasforce zonne-energie helpt eigenlijk grootschalige toepassing van zonne-energie in de gemeente Apeldoorn te realiseren.

We zijn druk bezig om partijen in de stad te verbinden, dus de lokale energieco√∂peraties, bedrijvenkringen, de ondernemersvereniging, energieke regio’s, om dat allemaal te stroomlijnen. 

Waar wij als taskforce heel tevreden mee zijn is dat wij samen met ondernemersvereniging een bijeenkomst hebben georganiseerd om ondernemers te vertellen over de kansen van zonne-energie en wat jij nu eindelijk ziet is dat die bijeenkomst toch de aanleiding is geweest voor een aantal ondernemers om te zeggen: “Wij gaan dat werkelijk zonnepanelen op ons dak realiseren.” 

Daarin zien wij dus ook dat de taskforce effect heeft en dat we die ondernemers echt wel kunnen helpen.

Ik was al bekend met de omgevingsdienst voordat ik hier kwam werken. In grote lijnen kende ik de organisatie wel als zijnde uitvoerende partij voor de lokale milieutaken.

Het is een veelzijdige baan, waarbij ik af en toe kantoor zit, maar ik ben ook veel buiten bij de ondernemer om controles uit te voeren, zoals hier bij de horeca.

En aan de hand van mijn werk kan ik een bijdrage leveren aan een aan een gezond milieu en aan een prettige leefomgeving. 

En daarnaast biedt de Omgevingsdienst Veluwe IJssel prettige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een stukje flexibiliteit en veel opleidingsmogelijkheden. 

In 2024 gaat waarschijnlijk een asbestdaken verbod gelden. 

We hebben nu een nulsituatie gemeten, maar er verdwijnen bijna elke dag asbestdaken. 

Wij als OVIJ en gemeente Apeldoorn hebben samen een tool bedacht en de bedoeling van die kaart is dat alle toezichthouders en vergunningverleners van de omgevingsdienst, als 3 gemeenten die meedoen, dat zijn de gemeenten Apeldoorn, Epe en Brummen,dat ze alle wijzigingen gaan doorvoeren in die kaart. Dus dan hou je een actuele kaart met het actuele asbestdaken-bestand. 

Omgevingsdienst Veluwe IJssel staat vooral voor samenwerken en verbondenheid dus dat betekent dat je buiten je team kijkt, buiten je team je kennis deelt, maar ook buiten de organisatie, dus samenwerken met andere organisaties.

Het is mooi om dat samen te delen en dat het kan op deze manier.

<< Terug naar de pagina ‘Over ons’