Zonne-energie: SDE++ subsidie
De SDE++ subsidie is bedoeld voor bedrijven en instellingen met een grootverbruikersaansluiting (>3*80 ampere). De overheid stimuleert hiermee het gebruik van CO2 reducerende technieken en het opwekken van duurzame energie, waaronder zonne-energie op daken. De SDE++ subsidie keert een bedrag per opgewekte KWh uit gedurende 15 jaar, waardoor het investeren in zonnepanelen aantrekkelijker wordt. Het aanvragen van SDE++ subsidie kan van 5 oktober tot en met 11 november 2021. De aanvraag heeft wat voorbereiding nodig, begin hier dus op tijd mee.
Hoe werkt de SDE++ subsidie?
Achtergrond en rekenvoorbeelden
Om de CO2 uitstoot te verminderen en de klimaatdoelen te halen, wil de overheid het gebruik van deze technieken voor duurzame energie stimuleren. Daarom vergoedt de overheid dat gedeelte van de techniek dat nog niet rendabel is over een langere periode.
Financiering
Financiering van zonnepanelen
Er zijn verschillende mogelijkheden om zonnepanelen te realiseren op uw bedrijfsdak:
- Combineer de SDE++ subsidie met de Kleinschaligheid Investerings Aftrek (KIA).
- Informeer bij uw gemeente naar een Energiefonds.
- Stel uw dak beschikbaar aan de lokale duurzame energiecooperatie.
- Verhuur uw dak via een Esco.
Voucher ‘Groeiversneller Zon’
Heeft u al een SDE+(+) beschikking? Met de voucher ‘Groeiversneller Zon’ van de provincie Gelderland kunt u financieel of technisch advies inschakelen. Denk hierbij aan een dakbelastingberekening of advies in het keuzeproces voor huur, koop of lease van zonnepanelen.
Aan de slag met SDE+
SDE+ Stappenplan
Gefeliciteerd, u heeft een SDE+ beschikking gekregen! Maar welke stappen moet u nu ondernemen?
Contact
Taskforce Zonne-energie
Taskforce Zonne-energie is onderdeel van de Omgevingsdienst Veluwe IJssel en is in 2017 opgezet in opdracht van Gemeente Apeldoorn om de ontwikkeling van zonne-energie te stimuleren. In 2018 zijn ook Gemeente Epe en Gemeente Voorst aangesloten.